2024 Yılının En İyi Instagram Araçları

Okuma Süresi: 4 dak

Hepimizin iyi bildiği üzere, Instagram son zamanlarda hem mesajlaşma hem de sosyal paylaşım yapmak için oldukça tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. İlk başlarda sadece mobil cihazlar üzerinden kullanılmak üzere tasarlanan Instagram, sonradan bilgisayar kullanımına uyarlanarak geleneksel kullanıcıları da ağına eklemeyi başardı. Sosyal medya hesaplarını telefon üzerinden yönetmektense bilgisayarı tercih eden dijital pazarlama uzmanlarının düzenli olarak kullandığı ve tavsiye ettiği 2024 yılının en iyi Instagram araçlarını bu yazımızda sizinle paylaşacağız.

Akıllı telefonların günümüzdeki kullanım oranı oldukça yüksek olsa da, sosyal medya hesap yönetimi veya dijital pazarlama çalışmaları yaparken bu cihazları kullanarak verim almamız pek mümkün değil. Akıllı telefonlar ve mobil uygulamalar kişisel kullanım için yeterli olabilir. Ancak küçücük bir ekran üzerinden, düşük görüntü kaliteli görseller kullanarak, birden fazla sosyal medya hesabını yönetirken bir taraftan da eğer bir fotoğraf düzenlemeye çalışıyorsanız inanın o paylaşımdan iyi verim almanız mümkün değildir. Piyasadaki en üstün, en pahalı akıllı telefonu bile kullanıyor olsanız, bu cihazların sunduğu özellikler sizin için yeterli olmayacaktır.

Neyse ki sosyal medya yöneticilerinin severek kullandığı, uzmanların hayatını kolaylaştıran pek çok faydayı bir arada sunan dijital araçlar var. Bu yazımızda size çalışmalarınızda zaman kazandıracak, sosyal medya hesaplarınızdan daha çok verim almanızı kolaylaştıracak, 2024 yılında en çok tercih edilen Instagram araçlarını tanıtacağız.

Dijital Panelim

Instagram’da başarılı olmak isteyen bütün sosyal medya yöneticilerinin bir gönderi planına ihtiyacı vardır. Ancak iş yoğunluğu ve hayatın temposu arasında gelip giderken sosyal medya çalışmalarının gerektirdiği yükümlülüklere bağlı kalmak zor olabilir.

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden farklı grupları hedefleyen düzenli gönderiler paylaşmak önemlidir. Düzenli paylaşım yapabilmek herşeyden evvel markanızın vitrini olan sosyal akış kısmında yer alan içeriklerinizi güncel ve canlı tutabilmenizi sağlar. Bunun yanında, her gün doğru zamanda paylaşım yapabilmek de gereklidir. Doğru kitleye doğru zamanda ulaşmayı başardığınızda, sosyal medyadan etkileşim almaya başlarsınız. Aldığınız etkileşim arttıkça da, bunun dönüşüm oranınıza mutlaka pozitif bir yansıması olur ve işletmeniz artık sosyal medyadan beslenmeye başlar.

Ancak farklı sosyal ağlar üzerinden, farklı zamanlarda, farklı müşteri personalarını hedefleyen gönderi paylaşımlarını organize edebilmek gerçekten son derece karışık bir hal alabilir. Özellikle birden fazla sosyal medya kanalı üzerinden hesaplar yönetiyorsanız, paylaşımlarınızı en verimli saatlere göre planlamanın ne kadar zor bir iş olduğunun zaten farkındasınızdır.

Bu yüzden sosyal medya hesaplarınızı profesyonelce yönetmek ve bütün gönderilerinizin en verimli saatlerde paylaşılmasını sağlamak için size içeriklerinizi önceden planlamanızı öneriyoruz.

Dijital Panelim hesabınıza giriş yaptıktan sonra Türkiye’nin en çok tercih edilen sosyal medya yönetim aracını kullanarak, Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, Whatsapp, Youtube ve Pinterest hesaplarınız üzerinden bütün sosyal medya gönderilerinizi en doğru zamanlarda otomatik olarak yayınlanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece bütün içeriklerinizi tek seferde planlayıp, ay boyunca her gönderinin hedef kitlenizle doğru gün ve saatlerde paylaşılmasını sağlamış olursunuz.

Kullanıcı dostu panelimizi 10 gün boyunca ve tamamen ücretsiz olarak denemek isterseniz, buraya tıklayıp platforma giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Meta Business Suite

Eskiden Creator Studio ismiyle anılan, Meta’nın kendi içerik oluşturma aracının güncellenmiş hali artık Meta Business Suite olarak anılmaktadır. PC üzerinden Instagram kullanımı daha etkin bir hale getiren bu faydalı araç sayesinde siz de işletmenizin Instagram hesabını yönetebilirsiniz. Ancak Facebook’un resmi araçlarından birisi olan Meta Business Suite’i yalnızca Facebook Business hesapları üzerinden kullanabilirsiniz. Facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra işletmenizin Facebook hesabınızla ilişkilendirilmiş olan Instagram hesabını Business Suite’e tanımlamanız gerekir. Böylece Instagram gönderi analizlerini görüntüleyebilir, etkileşiminizi izleyebilir ve içerik planlama çalışmalarına başlayabilirsiniz.

Lately

Hangi içerik metninin hedef kitleniz üzerinde daha etkili olacağını öğrenmek istiyorsanız ve farklı içeriklerin performansını ölçümleyebilmek ilginizi çekiyorsa o zaman Lately sizin ihtiyacınız olan Instagram aracı olabilir. Lately yapay zeka kullanarak ilk önce sosyal medya hesaplarınızı takip eden kişileri ve hedef kitlenizi iyice analiz eder. Ardından bu hedef kitlenin ses tonunu kavrayarak sizin gönderi içeriklerinizin daha çok etkileşim alabilmesi için işletmenize özel bir yazı dili oluşturur.

Display Purposes

Eğer zamandan tasarruf ederek Instagram gönderilerinizin aldığı etkileşimi arttırmak istiyorsanız Display Purposes‘u mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Bilgisayar üzerinden kullanıma uygun biçimde tasarlanmış olan bu araç, gönderi içeriklerinizi ve profilinizi analiz ederek en çok verim alacağınız hashtag’leri sizin için hızlıca listeliyor. Ayrıca paylaşacağınız içerik ile ilgili aklınıza gelen ilk birkaç kelimeyi yazdığınızda size hashtag tavsiyelerinde bulunuyor. Display Purposes sitesini kullanırken sonuçları hızlı bir şekilde kopyalayıp direkt içeriklerinize eklemek mümkün.

Pixlr

Fotoğrafları bir mobil cihazda düzenlemek genelde çok iyi netice vermez çünkü küçük ekranlı cihazlar kullanarak ayrıntılı grafik düzenlemeleri yapmak mümkün değildir. Görsellerinizi bilgisayar üzerinden düzenlemek için Pixlr oldukça fayda sağlayan pratik bir araç olarak rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Pixlr’ın Photoshop benzeri işlevselliği ve sezgisel arayüzü, JPG, PNG ve TIFF formatındaki yüksek kaliteli görselleri hızlıca oluşturmanızı kolaylaştırıyor.

Adobe Express Online

Hepimizin bildiği üzere Instagram görselliğin ön planda tutulduğu bir uygulamadır. Diğer sosyal ağlar ile karşılaştırıldığında Instagram üzerinden yüksek kaliteli içerikler paylaşmak şimdi olduğu gibi ileride de her zaman gerekli olacaktır. Bu noktada sürekli yaratıcı olmak, yeni görseller bulmak ve her seferinde yüksek kaliteli içerikler hazırlamanın zorluğu sizi korkutuyorsa, Adobe Express Online ile tanışmanın zamanı gelmiş demektir. Instagram hesaplarınızın aldığı etkileşimi arttırmak ve çarpıcı görseller oluşturmak için pek çok faydalı özellik sunan Adobe Express’i kullanarak birden çok görüntüyü birleştirebilir, istenmeyen nesneleri kaldırabilir ve fotoğraflarınızı filtrelerle özelleştirebilirsiniz. Görsellerinizi düzenlemek için bir Adobe hesabına ihtiyacınız olmasa da, dosyaları dışa aktarmak veya indirmek için bir Adobe hesabına ihtiyacınız olacaktır. Adobe Express aynı zamanda Dijital Panelim’e entegre edilmiş bir uygulamadır. Kullanıcılarımız panelleri üzerinden direkt olarak bu aracın müthiş özelliklerinden faydalanabilmektedir.

Lightworks

Lightworks markası 30 yılı aşkın süredir Oscar ödüllü Hollywood efsanelerinden YouTuber’lara, akla gelebilecek her türden video için düzenleme özellikleri sundu. Oldukça güçlü bir video düzenleme yazılımı olan Lightworks‘ü denemek için ücretsiz tarifesini kullanabilirsiniz ancak ekstra özelliklerden faydalanmak için ücretli bir aboneliğe geçmeniz gerekebilir. Videoların yanısıra Lightworks’ü, Instagram akışınız için etkileyici görseller oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Paylaşacağınız görsellere filtreler ve efektler uygulayarak veya sunulan çeşitli sosyal medya şablonlarından yararlanarak kısa sürede viral olacak paylaşımlar tasarlayabilirsiniz.

Piktochart

Sosyal medya gönderilerinizde kullanmak üzere şık infografikler oluşturmak istiyorsanız Piktochart tam aradığınız araç olabilir. Akış ve hikayelerinizi daha ilgi çekici bir hale getirecek olan net, temiz ve oldukça yaratıcı infografikleri jet hızıyla oluşturmanıza yarayan Piktochart’ın sizin kullanımınız için de uygun olan pek çok farklı şablon sunduğuna eminiz.

Sweep Widget

Sweep Widget başta Instagram olmak üzere çeşitli sosyal medya platformları ile kullanılabilen oldukça etkili bir çekiliş düzenleme aracıdır. Takipçi sayınızı ve sayfa görüntülemelerinizi hızlıca arttırarak, daha dikkat çekici bir sosyal hesaba sahip olmak için siz de Sweep Widget’ı entegre ederek bütün yarışma veya çekiliş etkinliklerinizi düzenlemeye hemen şimdi başlayabilirsiniz.

Bu Bilgileri Faydalı Buldunuz mu ?
Hayır

Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız paylaşılmaz. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.